Факультет управлiння персоналом, соціології та психології

Практика для від « UkrLandFarming » ( погляд студентів)07 Червня 2016р.

Вибір професії – дуже важливе рішення, особливо для молодих людей в період становлення їх особистості. Більшість абітурієнтів здійснюють вибір наосліп. Деякі з них прислухаються до думки батьків, інші йдуть у ВНЗ «за компанію», а треті прислухаються до власного серця. Ми студенти 4-го курсу спеціальності «Управління персоналом і економіка праці», повертаючись у минуле, згадуємо, як робили свій перший дорослий вибір. При поданні документів нашу увагу привернула назва спеціальності: дуже ефектно вона звучала. Тоді ми ще не розуміли, що на нас чекає і ким ми станемо. Йшов час, за нашими плечима залишалися прослухані лекції, написані модулі та здані екзамени. Наразі, за місяць до отримання довгоочікуваного ступеня «Бакалавр», ми розуміємо, що маємо вагомий багаж знань, який в майбутньому дасть нам змогу впевнено крокувати професійною стежкою.

Нам пощастило потрапити не тільки в найкращий економічний ВУЗ у країні, але й у заклад, в якому працюють компетентні викладачі, які розуміють, що лише теоретичних знань недостатньо. Вони все роблять для того, щоб ми були компетентними на ринку праці, володіли професійними компетенціями у своїй  професії. Зокрема, наші наставники – викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці організували виробничу практику студентів 4-го курсу із залученням фахівців – практиків. Таким чином ми отримали чудову можливість взяти участь у практичних тренінгах від висококваліфікованих спеціалістів групи компаній «UkrLandFarming».

Група «UkrLandFarming» є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який керує найбільшим у країні і восьмим у світі банком родючого чорнозему площею 654 тис. гектарів. Головними напрямками бізнесу компаній є: вирощування зернових культур, виробництва яєць і яєчної продукції, виробництво цукру, тваринництво та виробництво м’яса, дистрибуція сільгосптехніки та інших товарів.

Представники HR- департаменту компанії «UkrLandFarming» (Тетяна Зайко, Валерія Ачкасова, Анастасія Шепель, Вероніка Шеіна) поділилися з нами власним досвідом у сфері управління персоналом. З їх допомогою ми отримали практичні знання з наступних тем:

Загальна інформація щодо пошуку, відбору та адаптації персоналу;

Способи проведення співбесід з кандидатами;

Сучасна методологія підбору персоналу (інтерв’ю по компетенція, стресові інтерв’ю, кейс-інтерв’ю, поведінкові інтерв’ю);

Оцінка ефективності управління персоналом;

Мотивація персоналу;

Система внутрішніх комунікацій у компанії.

Лекторам вдалося не лише підкріпити наші теоретичні знання своїми практичними надбанням, але й залучити нас до плідної роботи. Ми брали активну участь у проведенні різнопланових інтерв’ю, розв’язували кейси, в які були покладенні ситуації з їх практики, проводили мозковий штурм щодо можливих способів мотивації працівників різних напрямів. І найголовніше, ми мали можливість поставити багато питань, які накопичилися за роки навчання. HR-менеджери професійно підішли до викладення матеріалу, відповідально давали нам поради  і компетентно відповідали на запитання. У майбутньому вони прагнуть продовжувати з нами тісну співпрацю і, навіть, дають можливість працевлаштування у їх компанії.

Проходження двотижневої практики з провідними спеціалістами найбільшого агрохолдингу України «UkrLandFarming» надихнуло нас на подальше розширення теоретичних і практичних знань у сфері управління персоналом. В нашій країні цей напрямок професійної діяльності лише набирає обертів, тому ми маємо можливість бути «на хвилі» розвитку та становлення повноцінного HR-менеджменту в Україні!

Щиро вдячні справжнім професіоналам «UkrLandFarming» за плідний внесок у розвиток наших управлінських ком